SPECIALITĂŢI

MEDICI

SERVICII

NUTRIŢIE


Nutritia inseamna alimentatia corecta a omului sanatos aflat in diferite perioade fiziologice si cu diferite tipuri de activitate in scopul pastrarii starii de sanatate, a prevenirii bolilor si chiar a vindecarii.

Dietetica este ramura medicinei care se ocupa cu studiul si stabilirea regimurilor alimentare folosite pentru prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor.

Dietetica = nutritie + mod de viata.

Dietetica prezinta o parte alimentara care se refera la alegerea hranei corecte pentru prevenirea si tratarea bolilor, precum si o parte nealimentara care se refera la un mod de viata sanatos (restrictionarea fumatului, activitatea fizica, gestionarea stresului si igiena vietii).

Dieta se refera la alcatuirea unor meniuri bazate pe reguli stricte de alimentatie sanatoasa particularizate pe nevoile specifice ale omului.

Managementul obezitatii
Obezitatea este caracterizata printr-un exces de tesut adipos si este cea mai frecventa boala metabolica asociata adesea cu boli cronice severe cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, apneea de somn, etc.
Obezitatea are trei cauze:
- lipsa vointei de a manca corect
- lipsa de miscare
- cauze genetice foarte greu de controlat
Managementul obezitatii inseamna stabilirea unui echilibru intre aportul alimentar si consumul energetic al pacientului respectiv.

Nutritia pediatrica
Nutritia pediatrica presupune asigurarea tuturor nutrientilor necesari unei dezvoltari psiho-somatice armonioase a copilului, din prima zi de viata si pana la varsta adultului.
Alimentatia din primii ani de viata reprezinta o ” fundatie” durabila pentru deprinderea unor obiceiuri alimentare sanatoase si pentru un ritm de crestere corespunzator in anii ce urmeaza.
De aceea este foarte important sa-i invatam pe cei mici sa manance santatos, sa nu abandonam niciodata aceste obiceiuri si, mai presus sa fim un exemplu prin propriul comportament alimentar.

Nutritia prenatala si postnatala pentru mama si copil
O nutritie corecta si bine echilibrata in timpul sarcinii este extrem de importanta pentru ca bebelusul sa creasca si sa se dezvolte normal.
O nutritie postnatala corecta este la fel de importanta ca cea din timpul sarcinii, permitand revenirea la greutatea de dinaintea sarcinii, fara a afecta sanatatea mamei sau a copilului.

Diete personalizate in functie de afectiuni
O alimentatie sanatoasa nu este o dieta care se ia pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp ci este practic un mod de viata. In functie de fiecare afectiune in parte avem nevoie de anumiti nutrienti care sa ne ajute in intarirea organismului nostru pentru a-l face cat mai robust si mai putin vulnerabil in fata bolilor.

PARTENERI