SPECIALITĂŢI

MEDICI

SERVICII

PROCTOLOGIE


Proctologia se ocupă cu tratamentul afecțiunilor rectale și ano-perianale. Deși marea majoritate a pacienților prezintă boli benigne (hemoroizi, fisuri anale, abcese sau fistule perianale), nu de puține ori în spatele unei banale sângerări rectale, diagnosticată de pacient ca ”hemoroizi”, se poate afla o boală cronică cu potențial invalidant, camcerul de rect nefiind o raritate.

Viața mondenă, stresul, schimbările de alimentație, lipsa de activitate fizică au dus la creșterea alarmantă a acestor afecțiuni.

Simptomatologia poate fi variată și cuprinde sângerarea, durerea, pruritul, scurgerile anale, tumefierea sau propapsul, precum și tulburări legate de tranzitul intestinal sau defecație. În această situație, examenul proctologic se recomandă, pentru a identifica și trata afecțiunea corespunzătoare (benignă sau malignă).

Afecțiunile benigne (hemoroizi, fisuri, fistule) sunt cele mai frecvente, iar in cabinetul de proctologie marea majoritate a acestora pot fi tratate fără nici un fel de disconfort sau durere, în condiții de maximă discreție și confodențialitate.

Afecțiunile maligne (cancerul de rect) identificate și tratate precoce au o rată de vindecare de 100%.

PARTENERI