SPECIALITĂŢI

MEDICI

SERVICII

ISTORIC


În primăvara anului 1990, imediat după obținerea dreptului de a face medicină privată, în clădirea din Piața Crucii nr.7, în două încăperi la parter, s-a deschis Cabinetul de Gastroenterologie STS Praxis. Acesta realiza consultații în gastroenterologie, hepatologie, medicină internă și ecografie abdominală, fiind primul de acest gen din Timișoara.

Profilul acestui cabinet medical a fost menținut până în 1995, cînd s-a decis lărgirea sferei de activitate, cu adăugarea unor noi specialități medicale și totodată extinderea spațiului de consultații la parter.

Odată cu realizarea etajului și mai apoi a mansardei, după 1998, activitatea medicală s-a extins la o adevărată Policlinică medicală, cuprinzând mai toate specialitățile medicale ambulatorii. Dotarea cu aparatură medicală a continuat, permițând performanțe medicale superioare.

Specialitățile existente în Policlinica Sporea Praxis acoperă următoarele domenii:

medicină internă gastroenterologie hepatologie cardiologie
oftalmologie reumatologie boli metabolice și de nutriție endocrinologie
pediatrie dermatologie ortopedie psihiatrie
ginecologie oftalmologie ORL urologie

Existența în clădirea Policlinicii a trei Cabinete de Medicină de Familie (de sine stătătoare, organizate de d-na Dr. Camelia Cicală, d-na Dr. Mihaela Nicoară și respectiv d-na Dr. Cristina Buzulică) asigură accesul acestor pacienți la diverse specialități medicale de tip ambulator.

Deschiderea unui Laborator de Analize propriu (pe lângă o bună colaborare cu Laboratorul Bioclinica), permite realizarea unor analize biologice la standarde înalte. Multiplele manevre medicale realizabile în Policlinica Praxis permit un diagnostic și o stadializare a bolilor foarte corectă: ecografie abdominală, tiroidiană, reumatologică, cardiacă, ecografie ginecologică (inclusiv transvaginală) și obstetrică.

Evaluarea proctologică, gastroscopică rectosigmoidoscopică și colonoscopică permit diagnostice gastroenterologice foarte corecte. Realizarea în Policlinică a "probei de efort", a monitorizării tip Holter pentru tensiune și aritmii cardiace, permit diagnostice cardiologice precise.

Realizarea unui "Centru Regional de Ecografie și Endoscopie" va permite un acces facil și benefic al pacienților la îngrijiri pentru afecțiuni gastroenterologice și hepatologice. Pe de altă parte, dezvoltarea ariei de consultații medicale va continua, pe măsura cererii de piață. Orientarea spre activitate de tip medicina muncii constituie și ea o direcție de urmat.


PARTENERI